maandag, november 21, 2005

de band

er zou een serie moeten komen over het leven van mijn bandje. want jeetje wat zijn wij avontuurlijk en leuk. optreden doen we niet. maar ons bandleven bestaat uit door elkaar lopende grappige momenten tranentrekkers. onm eat your heart uit. en dan de persoonlijke verhalen die zich door het grote Band verhaal heen draaien. smullen!

zo waren wij afgelopen vrijdag enthousiast aan het oefenen. na een heerlijke maaltijd door onze kok/roadie/gitaarstemmer/lichttechniek-man bereid. met de broccoli/pasta/saus in onze maagjes rockte we de pan uit met onze klassiekers en nieuwe kaskrakers. zelfs het driestemmige zang-stukje in ons Franse nummer klinkt goed. bij Franse nummers denk je aan Jaques Brel en Edith Piaf. Niets is minder van toepassing bij onze doorbreken-op-3fm-hit Electrique.

in een korte (plas)pauze, ontdekten wij een band die verdacht veel klonk als BAND X. BAND X heeft westfriesland meerdere malen gezien in haar tienjarige bestaan (genoeg hints?). carr heeft band x ook vele malen aanschouwt. vol genot overigens.
maar welke wankers gaan nu band x coveren? dat is echt compleet Not Done.

uiteraard liep ik in de betaalruimte tegen de gitarist van band x aan en hoopte ik vurig dat mijn bandleden (die band x niet zouden herkennen) geen opmerkingen zouden maken over de coverband.

de dag erna waren wij wederom als gehele band plus aanhang in de stad. we speelden twee potjes pool in een café.. waar we achter het verscholen talent van de kok/roadie/etc kwamen die alle ballen in twee beurten in de zakjes dropte. we verplaatsten ons naar de hiphop kroeg die drie jaar geleden Echt Heel Leuk was. daarna begaven we ons tot half vier in een kroeg met rock-a-billies en slecht te horen muziek.

ik heb nog nooit zoveel mensen slecht luchtgitaar zien spelen. de stoere gezichten maakten veel goed.

zondag gerelaxt met de huzzy. decadente broodjes kroket gegeten als lunch en cd-tjes geluisterd voor de kachel.

en nu weer kantoortijden.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat lijkt op een goed weekend.

8:28 a.m.  

Een reactie posten

<< Home